Olej marula jest wykorzystywany w kosmetyce twarzy.

Do tej chwili powszechnie oleje były używane zwłaszcza w kuchni. Natomiast aktualnie jeszcze bardziej doceniany jest ich dobry sposób oddziaływania na organizm, przez to różne oleje mają wszechstronne zastosowanie w kosmetykach.
Jednak, aby wypróbować ich pozytywny wpływ na Twoje ciało, czy owłosienie nie musisz czerpać z usług wykwalifikowanej kosmetyczki.
Aktualnie odnaleźć je możemy na półkach dużej ilości sklepików z ekologicznymi kosmetykami.
Dobór olejów bywa naprawdę ogromny, dlatego przy wyborze tego odpowiedniego dla nas, należy rozważyć, jakiego rodzaju efekt oczekujemy uzyskać po jego wykorzystaniu oraz dopasować do tego dane właściwości oleju.



Niektórym z najbardziej polecanych i wielokrotnie kupowanych jest olej marula. Ten olej wytłaczany jest na zimno z pestek owoców drzew marula i ma tłustą, rzadką konsystencję a także lekko wyczuwalny zapach.
Ma naprawde wszechstronne zastosowanie, a więc jest uniwersalny. Należy poznać, jakie posiada olej marula cechy.
Ma dobre działanie na owłosienie i skórę na głowie. Regularnie stosowany, pomaga zwyciężyć z problemami tego typu jak suchość skalpu, albo łupież.
A włosy nabiorą dzięki temu blasku, gładkości i połysku i ograniczone zostanie łysienie.
Najczęściej natomiast jest przydatny w pielęgnowaniu cery. Skuteczny jest do pielęgnowania odwodnionej skóry, podrażnionej i suchej.
Skuteczny jest nie tylko w problemach ze zmarszczkami, ale również z pryszczami. Tłuszczowe kwasy pomogą utrzymywać odpowiednie nawilżanie skóry, a witamina C niweluje oraz łagodzi zapalenie. Dzięki swojej lekkiej formie szybko działa oraz nie zatyka porów.

Zobacz także: pielęgnacja rozjaśnianych włosów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *